Raimon Montsolís
Sra.Mercè kisebb fia,Eulàlia bátyja,Marga nagy kedvence.A Montsolísok között a legbecsületesebb,legtisztább jellem.Saját pincészete van és állandó harcban áll Mateuval(egyszer sikerül kiütnie testvérét,az Abril Montaver pezsgövel). Feleségül vette Judith Fontserè ügyvédnöt és született egy lánya, Abril.Judith késöbb elhagyja a családját(viszonya volt Mateuval és Sra.Mercè elküldi),Raimont lelkileg összetörve.A történet elején Raimon éppen találkozik Lídia Turóval (borokkal foglalkozó újságiróval) beleszeret és feleségül veszi,kivivva a család rosszallását,igy a válás elkerülhetetlenné válik(ez nem volt igazi szerelem,inkább testi vágy).Ezután Raimon naponta váltogatta a nöket,amig Pilarral nem találkozott.
Mindezek ellenére rendkivül szinmpatikus figura.Ö az egyetlen,aki kiáll Eduard mellett,amikor Laia eröszakkal vádolja és alkalmazza a pincészetben.Eduard késöbb feleségül veszi Abrilt.
Raimon azon kevesek egyike,aki tudja az igazság egy részét,hogy Eduard Eulàlia és  egy ismeretlen férfi gyermeke.Mindig kiáll Edu mellett,ö az aki megmenti húga életét,amikor öngyikos akart lenni és mindig támogatja(ezért nagyon szeretem),bár megérteni sosem tudta("...nahát Eulàlia,még mindig tudsz nekem meglepetést okozni,bárhogy telnek az évek...").
Amikor kiderül Judithról az igazság,Mateu eszközével próbál visszavágni a testvérének,felhasználva Pilart.Csakhogy nem számolt azzal,hogy egymásba szeretnek.A szerelemböl végül házasság lesz és születik egy gyerekük,a kis Mercè.
Abril meggyilkolása után erösnek kell lennie,hiszen Pilarnak szüksége van rá(kómában van élet-halál között lebeg),ráadásul kiderül,hogy a rablás értelmi szerzöje a család "barátja",Sófia Palau.
Büszke,mint minden Montsolís,de ha téved tud bocsánatot kérni,ami már nem annyira jellemzö a Montsolísokra(Eduardot igazságatalanul vádolja Abril sirjának meggyalázásával).Anyja halála után átveszi a családföi tisztet,s igy ö is áldozatul esik Montserrat Capdevila hatalmi törekvéseinek,amikor indul Gerard ellen a pezsgökonzorciumi elnökségért és a nö manipulálja a választást.Amikor azonban Gerard megtudván az igazat lemond az elnökségröl,a termelök közfelkiáltással megválasztják Raimont elnöknek.
Raimon nem tudja,hogy Mateu él,ezért nem érti a doktor és Eulàlia kapcsolatának felbomlását és Eulàlia "elutazasását".
Talán az egyetlen Montsolís,aki a sok szenvedés után megtalálta a harmonikus és boldog életet.
Raimon gondban