Mariona és Gabriel Montsolís
Gabriel
Mariona : Mateu és Sílvia idösebbik lánya,Gabriel ikertestvére.Azon kevesek egyike,akik megtalálták a boldogságot,igaz,távol a családtól,Kolumbiában,majd Hollandiában.Rendezöként végzett az egyetemen,ahol találkozott Inès-szel,aki késöbb az élettársa lesz.
Apja rábizza pezsgöjének reklámfilm-elkészitését, ami hatalmas siker lesz,de persze senki nem tud Inèshez füzödö kapcsolatáról csak Eulàlia(neki elmondta,mert ö olyan "szabadszellemü").Mikor bejelenti (a Montsolís Müvészeti Alapitvány felavatásán),óriási botrány kerekedik,egyedül Sílvia érti meg.Persze a nagymama és Mateu nem hagyják annyiban a dolgot és munkát ajánlva Inèsnek Kolumbiába küldik.Azzal persze nem számolnak,hogy Mariona is utána megy,ahonnan csak a nagymama halála után térnek vissza.
Mivel Laia a halálos ágyán rájuk bizza a kis Mateut (a kisfiát) örökbefogadják és elhagyják Katalóniát és Hollandiába mennek.
Marionával már csak a kis Mercè (Raimon lánya) keresztelöjén találkozunk,ahol megtudjuk,hogy összeházasodnak Inès-szel,mert a holland törvények ezt lehetövé teszik.

Gabriel: Mateu és Sílvia kisebbik fia, Mariona ikertestvére.Ö a másik Montsolís,aki elhagyja a vidéket,hogy boldog lehessen.Feleségével (Eisenda Castro) Belgiumba megy,ahol egy ideig nagyon boldogok.
Ügyvédként végzett és saját ügyvédi irodát nyit, a család rosszallása ellenére.A nagymama és Mateu azt szerették vona, ha a pincészetben dolgozik.
Gabriel elvállalja Judith mellett Marçal Castro védelmét,amikor azt Fèlix megölésével vádolják.De nem tudja ellátni a feladatát rendesen,mert aznap látta az apját kijönni bátyja lakásából,mégsem mondhatja el senkinek.
Apja halála után családi rábeszélésre elvállalja a pincészet vezetését és Eduardot kéri fel segitségnek,kivivva ezzel az anyja és a nagymama haragját.Sílvia mindent megtesz,hogy Eduardot befeketitse a fia elött, söt még gyeremekeivel is beszáll Amadeu oldalán.Laia halála után lemond a pincészet irányitásáról és Eduard kezébe adja a vezetést(aki részvényi többséggel rendelkezik), ö pedig Elisendával motorostúrára indul Afrikába.Abril halála után térnek vissza.Gabrielt annyira elkeseritik a történtek, hogy ráveszi a feleségét költözzenek Belgiumba és egy jótékonyi alapitványnál dolgozzanak.Belgiumban Gabriel tönkreteszi a házasságát (megcsalja Elit),igy Eli visszajön Penedèsre.Gabrielnek eltart egy darabig amig rájön, mégis Elit szereti,igy megérkezik a kis Mercè keresztelöjére, de már elkésett.Elisenda nem bocsát meg neki.Mariona viszont felkéri esküvöi tanunak,amit elfogad.
Gabriel tehát,mint a legtöbb Montsolís,elengedte maga mellett boldogságot,mert túl büszke és gyáva volt.
Mariona