Laia Montsolís
Mateu és Sílvia legkisebb lánya,Eduard húga.Egy kis Eulàlia,akit nagyon  szerettem.
Végig azt a látszatot keltette,hogy felületes,elkényeztetett csitri, de az,ahogy megszabaditotta a családot Amadeutól már egy érett nö jellemét tükrözi.
Életének nagy tragédiája ugyanaz,mint a nagynénjéé:beleszeret Eduardba,de amikor megtudja,hogy a testvére kénytelen szakitani vele.Ezért egy életen át boldogtalan és megkeseredett lesz.Mindent megtesz,hogy tönkretegye Eduard és Abril boldogságát,még azzal is megvádolja Eduardot,hogy megeröszakolta,s igy töle vár gyermeket(valójában Amadeu követte el az eröszakot).
Dacból hozzámegy egy olyan emberhez(Amadeu),akit nem szeret,inkább megvet és undorodik töle.Életének csupán egyetlen célja lesz:tönkretenni és megalázni Amadeut,ahogy ö tönkretette Laiat és a családot.Elhiteti vele,hogy steril (Eulàlia  és Enric segitsével) ezzel hatalmas csapást mérve Amadeura,akinek minden vágya egy gyermek(mert ö örökölné Laia vagyonát).Közben Laia teherbeesik töle,azt a látszatot keltve,mintha szeretöje lenne.
Legnagyobb hibáját akkor követi el,amikor viszony kezd Enrickel,amikor az visszajön Marakesböl Eulàlia háta mögött,óriási fájdamat okozva ezzel szeretett nagynénjének.Mert nagyon szerette,a példaképe volt,mindig olyan akart lenni,mint Eulàlia,s közben nem is sejtette,mennyire hasonlit az életük,pedig Eu próbálta védeni.Annyira szerette a nagynénjét ,hogy képes volt levelet irni Enricnek Eu nevében,hogy az visszajöjjön.Ez nem úgy sült el,ahogy szerette volna,s ez sok félreértésnek lesz a forrása.
Kisfia születése új reményt nyithatna az életébe,de már elkésett.Meglepö józansággal meglátja,hogy csak ö szabadithatja meg a családot Amadeutól.Mindenkit becsapva azt a látszatot kelti,hogy kibékült a férjével és elmennek messzire.Útközben azonban beolvas Amadeunak,megnyomja  a gázpedált,egy kanyarban kisodródnak és mind a ketten meghalnak.Kisfiát növérére,Marionára bizza,részvényeit pedig Eduardra.
Igy Laia, akinek élete tele volt keserüséggel és fájdalommal,lett a család megmentöje.

Ps.:Gyönyörü az a jelenet, amikor Laia a penedèsi kórházban haldoklik,mig a barcelonaiban ugyanabban az idöben Eulàlia életet ad az  unokájának és mindezalatt szól az a gyönyörü zene!     snif!