Fèlix Montsolís
A Montsolís gyerekek közül a legidösebb,Sílvia és Mateu fia.A család fekete báránya. A történet elején éppen Ameikából tér haza Amadeu és Marçal Castro társaságában.Ez az út teljesen megváltoztatja,az addig rendes,barátságos Fèlixböl egy hatalomra éhes,aggressziv ember lett.Gyermekkori barátsága Eduarddal gyülöletbe csap át,mert riválisát látja benne. Mindent megtenne,hogy megszerezze apja megbecsülését,de csak a megvetését sikerül kivivnia és a haragját,mert kikezd azzal a növel,akit Mateu szeret (Pilar).Viszonyuk annyira elmérgesedik,hogy apja még az örökségböl is kitagadja.Fèlix szetesen ebben is Eduardot látja bünösnek,ezért megrongálja a repülöjét,de azzal nem számolt,hogy Laia is beül a gépbe, igy ö súlyosabban sérül meg (azt hiszem itt veszti el a babáját).
Közben lefekszik Eulàliával,nem  veszi észre ,hogy Eulàlia csak Mateut keresi benne (honnan is tudná?).Amikor azonban Eu szakitani akar vele (mert megismerte Enricet) kiderül,hogy beleszeretett (nem is kicsit).Igazán soha nem heverte ki a szakitást,s még tovább "zaklatta" Eulàliát.
Ebben az idöben sorozatban érték a kudarcok(még Amadeu is megpróbálja kigolyózni a cégtöl) és mindenért Eduardot okolta.Gyülölete odáig fajult,hogy meg akarta ölni,ezért odahivatta a pincészetbe,mintha békülni akarna.Eulàlia viszont megtudta,elment a lakására,megpróbálta eltériteni a szándékától (el akarta csábitani),de már nem tudta lebeszélni,annyira elvakitotta a düh.Azt vágta Eu fejéhez,hogy Eduard a szeretöje,azért védi annyira.Ekkor Eu már nem birta tovább és felindultságában bevallotta az igazat.Fèlix ekkor döbbent rá,hogy ö valójában csak egy "Mateu-pótlék" volt Eulàliának.Ez még jobban felmérgesitette Fèlixet, Eu megragadta az asztalon(vagy a szekrényen) heverö pisztolyt(Fèlix pisztolyát) és hátbalötte a fiút.
Amint az világosan látható Fèlixnek meg kellett halni(harmadikként),mert a Montsolìsok titkának SOHA nem szabadna kiderülnie.