Bor és Hatalom
(1997.október 29 - 1999.november 04.)
részröl-részre

193/1-2.rész
A mai nap nagyon különleges a Montsolís családnak:Mateu Montsolíst jelölik a Santa Eulàliai érdemrend tagjának,de megérkezik a faluba Àngels Estivill,a Montsolís pincészet borászának,Eduardnak az anyja és Abril Montsolís,Raimon lánya,mely ennek a napnak a meghatározó eseménye lesz.

193/3.rész
Abril megtagadja a választ,amikor Raimon arról faggatja ki a gyerekének az apja.Àngels Estivill még él.Mateu beszél a kórházzal,hogy átvállalja a nö kezelése során felmerülö költségeket.Agustina egy durva hangú levelet kap a saját cimére.

193/4.rész
Mateu elhatározza,hogy megoldja Àngels Estivill-lel fennálló problémáját.Toni és Elisenda elhatározza,hogy levelet irnak Agustinának.Lidia megtudja Abril terhességét illetve,hogy milyen múltja volt.

193/5.rész
Mateu elintézte személyes problémáját. Àngels Estivill halott.Mateu meghivja öccsét,Raimont Fèlix fia érkezésére és kéri,hogy mutassa be az új pezsgöjét.Eulàlia kétkedik,amikor Abril elmondja,hogy terhes.Abril találkozóra hivja Oriolt,hogy közölje vele,terhes.

193/6.rész
Mateu megszoritja Sr.Agullót,hogy megvegye a pincészetét. Fèlix megérkezése összehozza az egész Montsolís családot. Fèlix megváltozott.Becsvágyóan tért vissza.Abril kétségbebesésében Eulàlia-tól kér  tanácsot.

193/7.rész
Fèlix megérkezésével megismerünk egy olyan örököst,aki teljesen megváltozott.Mateu aggodalom nélkül tovább terjeszkedik.Két régi barát viszontlátja egymást: Fèlix és Eduard.Agustina levelet kap egy titkos hódolótól.

193/8.rész
Az idös Agulló, a szomszédos borpince tulajdonosa mindent megpróbál, hogy tönkrement vállalkozását megmentse. Mateu azonban szorult helyzetével visszaélve, fél áron veszi csak meg töle.

193/9.rész
Eduard és Aurora randevúját tönkreteszi az odaérkezö Felix. A pincében kiderül, hogy Eduard saját készitményekkel is kisérletezik.

192/10. rész
Felix feldühödik az avatás miatt. Elhatározza, hogy bosszút áll Eduardon és Mauricin. Kezdetnek mindjárt egy olyan technológia bevezetését irja el, amelynek kártékony voltáról Eduard meg van gyözödve. Apja azonban vakon megbizik benne.

193/11.rész
Fèlix Amadeu bizatásától  kisérve folytatja stratégiáját,hogy tönkretegye Eduardot.A Montsolís házasság (Mateu és Silvia) tovább romlik.Raimon folytatja lánya,Abril keresését. Eulàlia felfedezi,hogy Mateu szereti Pilart. Fèlix és Eduard végül összeverekednek.

192/12.rész
Augustina szerint meg kellene szüntetni Angels postafiókját. Raimon és Lydia épp Oriolhoz, Abril szerelméhez fordul az eltünt lány ügyében. Oriol tölük tudja meg, hogy Abril gyermeket vár.

193/13.rész
Abril visszatér és ez hatással lesz Raimon és Lidia kapcsolatára.Mateu ad egy csekket David atyának.Az atya és Agustina nyomoznak. Eulàlia egy rendkivüli fogadást ajánl Mateunak,de nem ez lesz az utolsó. Fèlix és Eduard továbbra is ellenségek.

193/14.rész
Mateu parancsára Maurici megbizza Eduardot és Roger-t,hogy javitsanak a verseny-pezsgön.Maurici továbbra is aggódik a lánya miatt.Raimon végül kedvesen bánik Lidiával.Elisenda és Toni folytatják a levelezést Agustinával,akinek meglepetés levele érkezik,de nem Sebastià Armengoltól.

193/15.rész
Agustina és az atya spekilálnak a levéllel. Fèlix megpróbálja megszerezni Roger bizalmát,aki Eduard barátja.Puigfalcóék vacsorázni mennek a Montsolísokhoz.Abril és Eduard újra találkoznak,

193/16.rész
Maurici aggodalma egyre nö Elisenda miatt.Agustina érdeklödése egyre növekszik a titokzatos levél iránt Abril és Eduard jól kijönnek egymással Oriol feltünéséig.Vacsora Puigfalcóékkal a villában. Eulàlia  újabb fogadást eszel ki.

193/25.rész
Az ügyvéd Gabrielt megveti a saját apja,aki nem más,mint Mateu.Roger, Fèlix tanácsát követve tönkreteszi kapcsolatát Neus-szal.Pilar nagyon kényelmetlenül érzi magát Mateuval.Családi vacsora,melyen Raimon meglepö kijelentést tesz.

193/26.rész
Pilar és Mateu kibékültek. Eulàlia nem akarja elveszteni a fogadást és meggyözi Llorençt,hogy hogy vissza kell térnie Californiából.Problémák Raimon és Lidia között,mivel Raimon nem kérte meg,hogy menjen hozzá,csak bejelentette.Roger összezördül Neus-szal.

193/27.rész
Pilar eltávolodik Mateutól Llorenç hivását követöen. Fèlix járni kezd Abrillal,Mercè cselt szö.Lidia és Raimon kibékülnek és eltervezik a polgári esküvöt.Maurici követeli a gyerekeitöl,hogy fejezzék be a levelek irását.

193/28.rész
Eulàlia gyöztesnek érzi magát a Mateuval kötött fogadásban.Pilar nem akar tudni semmit Mateuról.Roger elmagyarázza a palackok titkát Neusnak.

193/29.rész
Llorenç visszatér Amerikából,de Pilar hideg és távolságtartó.Roger dühös Eduardra,csak Neus jár a fejében.Maurici felfedezi mi történt a jelentéssel.Eduard közeledni akar Abrilhoz,de ö inkább Fèlixet részesiti kegyeiben. Mercè egyházi esküvöt akar Raimonnak és Lidiának.

193/30.rész
Maurici tisztázni akarja mi történt a jelentéssel.Agustina összeveszik  Sebastià Armengollal,miközben az atyának lelkiismeretfurdalása van. Fèlix kellemetlen meglepetést okoz Roger-nak.Agustina felfedezi mi is történt valójában Sebastià Armengollal. Llorenç nyomást gyakorol Pilarra.

193/31.rész
Pilar elmenekül a férjétöl,aki beszél Mateuval,igy a férfi újra ostormolni kezdi Pilart.Agustina nagyon haragszik az atyára. Fèlix kikésziti Roger-t és ezt tervezi Eduarddal is.A két barát kibékül és rájönnek mi történt.Roger ott marad a csekkel,amit Tomàs nem fizetett ki Xatonál.

193/32.rész
Tomàs nyer a lottón és ajándékot akar késziteni Eduardnak.Agustina és az atya rossz hangulatban vannak. Fèlix Eulàlia szeretöje,s tesz egy szivességet Amadeunak.

193/33.rész
Egy pletyka kering a faluban,ami eljut az atyához és Agustinához is. Tomàs szembekerül Xatoval a csekk-ügy miatt.Silvia egy rá jellemzö vacsorát szervez.Bevallja Pilarnak,hogy a Mateuval való házassága nem müködik.

193/34.rész
A Silvia szervezte vacsora kész katasztrófa. Llorenç nincs jól és Mateu talán hasznot húzhat belöle.Összeütközések Amadeu és Eduard között. Mercè kitart amellett,hogy Raimon templomban esküdjön.Összeütközések Mercè és Raimon között. Tomàs egyre dühösebb Xatora.

193/35.rész
Maurici bünösnek érzi magát,hogy nem segitett Roger-nak. Tomàs és Xato ölre mennek.Silvia egy intim vacsorát készit Mateunak,de neki más tervei vannak Eulàlia emlékezteti,hogy lejárt a határidö.

193/36.rész
Elérkezik a nagy nap:Mateunak és Eulàlia-nak el kell számolni.Más kérdések is tiszázódnak:Maurici elmondja az igazat Agustinának.Xato és Tomàs kibékülnek,csakúgy,mint Raimon és Lidia.

193/37.rész
Mateu olyan megszállott,mint még soha Pilar miatt. Fèlix az Agulló-pincészet irányitását követeli és minkát Amadeunak.Raimon és Lidia esküvöi elökészületei folytatódnak.Roger visszajön a Kanári-szigetekröl. Tomàs kap egy meglepetést.

193/38.rész
Amadeu belép a pincészetbe,mint a laboratórium fönöke és ezzel újabb összeütközések kezdödnek.Raimon és Lidia összeházasodott Mercè akarat ellenére.Abril visszautasitja Fèlixet.Elisenda és Gabriel egyre jobban közelebb kerülnek egymáshoz.

193/39.rész
Lidia és Raimon boldogok.Abril meggyötört a múltja miatt.Pilar és Llorenç kapcsolata egyre romlik.A nö meg akar szabadulni Mateutól is.

193/40.rész
Silvia elhatározza,hogy mostantól öszinte lesz.Maurici iszik és Agustina felfedezte.Abrilnak nem sikerül megbékélni a múltjával.Gabriel és Elisenda nem értenek egyet.Mateu követeli Eulàliatól,hogy fizessen zálogot.

193/41.rész
Fèlix továbbra is fájdalmat okoz mindenkinek.Kitart az Agulló-pincészet vezetésének követelése mellett. Eulàlia készen áll a fogadásra.Gabriel,Mariona,Inès a riport közelébe kerülnek,míg Elisenda bosszankodik.Roger felfedezi ki is Neus valójában.

193/42.rész
Llorenç bünösnek érzi magát,míg Mateu gyöztesnek.Agulló ellenezni kezdi az elbocsátásokat.Roger megerösiti a gyanuját.Ezalatt  és Eduard megmentik a termést.

193/43.rész
Elisend és Gabriel bejelentik a kapcsolatukat. Mercè meg akarja ünnepelni Raimon sikerét.Abril újra találkozik Oriollal.Csata Mercè és Eulàlia között.

193/44.rész
Lidia megállapitja,hogy Pilar nem alkalmas a munkára.Agustina fogja jegyezni David atya regényét.A Montsolís család bezárkózik.Dr.Foraster berendezkedik Sta. Eulàlia ban.Úgy tünik vita van a dijjal,amit Raimon nyert. Fèlix cseréket akar az Agulló-pincészetben.

193/45.rész
Mercè Agulló mellé áll Fèlix elött.Caterina elégedett,hogy Gabriel és elisenda együtt vannak.Raimon összeverekszik Oriollal Abril jelenlétében.

193/46.rész
Abril Eduardhoz menekül.Pilar és Llorenç azon a ponton van,hogy mindent megszakitson egymással. Mercè meg akarja nyugtatni Agullót,de Fèlix megkezdte az elbocsátásokat,kihasználva Mateu távollétét.

193/47.rész
Tomàs nem veszi észre Assumpció problémáját és csak a madaraival foglalkozik.Raimon támadásba lendül a becsületsértések ellen.Marçal Castro hazaér.

193/48.rész
Mateu visszatér Kaliforniából és Mercè tájékoztatja mi történt az Agulló-pincészetben.Gabriel vitatkozik Fèlix-szel. Két régi barát találkozik újra: Fèlix és Marçal.Mateu tönkre akarja tenni azt ami még megmaradt Pilar és Llorenç között..Egy különös háromszög: Amadeu, Fèlix és Marçal.

193/49.rész
Llorenç figyelmezteti Mateut a téves képzetekre,amik a konfliktusokat okozták.Dr.Foraster azt tanácsolja Assumpciónak,hogy nézesse meg magát egy szemésszel.Abril véglelgesen szembeszáll a múlttal. Tomàs megérti,hogy Assumpció vak marad.

193/50.rész
Eulàlia és Llorenç a férfi lakásában találkoznak.Mateu jól intézte az ügyet,mert Pilar idöben érkezikTovább folyik az Agulló-pincészet széthúzása és bekebelezése.Agulló mindent elveszit.A munkások mozgolódnak.A Montsolís család az emberekkel együtt van ebben a nehéz pillanatban.

193/51.rész
Agustina és Dr.Foraster összebarátkoznak.A felfedezés után Pilar kidobja Llorenç-et. Tomàs felfedezi,hogy nagyon sok barátja van.Mateu részlegesen visszatáncol az Agulló-kérdésben,de talán már túl késö....és újra megjelenik Àngels Estivill levele.

193/52.rész
Conrad Agulló halála mindenkit megráz Sta.Eulàliában.Az öregek és a munkások mozgolódnak.Pilar csak a munkára akar öszpontositani,de Corbet nem tisztázta még a dolgot.Àngels Estivill levelének újbóli feltünésének megakadályozása.

193/53.rész
Problémák Pilarral a munkahelyen,igy a nö Mateuhoz fordul.Senkinek nem sikerül elérni,hogy Eduard elolvassa anyja levelét.A munkások fellázadnak Fèlix ellen.Abril is belekeveredik,Eduard kérvénye.

193/54.rész
Betörtek Tomàsék házába.A rablók nem találták meg a levelet.Maurici a vállalat mellett állva benne van a pincészeti konfliktusban.Mateu és Pilar szerelmesek.Úgy tünik,Eulàlia bosszúra készül Mateuval szemben.

193/55.rész
Sra.Mercè összehivja a családot,hogy leszámoljanak a krizissel.Mateu,mivel anyja el van foglalva a konfliktus rendezésével,felfedezi,hogy anyjánál van Àngels levele.Gabriel az elbocsátottak mellett áll,nagyon komoly összetüzésbe kerül a családdal.Raimon és Lidia kapcsolata lassan tönkremegy.

193/56.rész
A feszültség a tetöfokon.Egyik oldalon Gabriel és a munkások,a másikon a Montsolísok.Fèlix és Eduard verekednek,Eduard fenyegetéseit magnóra veszik.Eulàlia szakit Llorenç-szel.Lidia hazamegy.

193/57.rész
Mateu leszidja Eduardot és Mauricit,amiért verekedtek Fèlix-szel.Abril elkezd dolgozni az apjával és átvizsgálja az agulló pincészet könyvelését.Mercè megpróbálja kideriteni Raimon szerepét a társadalmi konfliktusban.

193/58.rész
Silvia titokban segit Gabrielnek.Fèlix,aki továbbra is Eduard elküldésén fáradozik,rájön,hogy Abril kideritheti,hogy manipulálta az Agulló pincészet könyvelését.Mateu és Eulàlia  a Tomàséknál történt betörésröl beszélgetnek.

193/59.rész
Tomàs meg akarja gyözni Assumpciót,hogy segitségre van szüksége.A munkások akcióba kezdenek:megtagadják a munka felvételét.Mateu megpróbál közeledni Eduardhoz,másrészröl viszont Amadeu felajánlja,hogy a Montsolís pincészet munkásai végezzék az Agulló Pincészet munkáit.Maurici a cég mellett,Eduard ellene foglal állást.

193/60.rész
Abril felfedezi a csalást.A sajtó megszellözteti az ügyet.Maurici elkezd mindenkivel szembeszállni.Gabriel Fèlix lemondását követeli.Felfedezték a csalást,Mateu nyomást gyakorol Raimonra,hogy Abril ne hozza nyilvánosságra a felfedezést.

193/61.rész
A sarokbaszoritott Fèlix Eulàlia  segitségét kéri.Raimon összütközik Mateuval.Mercè nem vesz össze Abrillal,nem akarja  öt is elveszteni,mint Gabrielt.Szembekerülnek a Mateu álláspontjával.Ez adja Fèlix elbocsátásának ötletét.Garbriel bejelenti a szüleinek,hogy biróságra kell menniük.

193/62.rész
Újabb összeütközés Raimon és Mateu között,Mateu összeveszik Fèlix-szel is.Amadeu szándékosan kettös játékot játszik.Maurici szenved a családja és a munkatársai elutasitásától.Mateu megpróbál közeledni Eduardhoz.

193/63.rész
Laia ostromolja Eduardot,aki visszautasitja,de félreértés lesz belöle.Mercè megpróbálja kibékiteni a két testvért.Amadeu azt mondja  Fèlixnek,hogy meg fogja oldani  Fèlix összes gondját.

193/64.rész
Amadeu szerelmet vall Laianak,aki visszautasitja.A lány elkezdi terjeszteni,hogy Eduard jár utána.Amadeu titkos megbizatása.Eduard szerelmet vall Abrilnak.

193/65.rész
Raimon Olaszországba megy,hogy lássa Lidiát.Tárgyalások a bizottság és Mateu között.Éppen megegyeznének,amikor tragikus hir érkezik.

193/66.rész
Tüz a Pincészetben.Eduard megmenti Mateu életét.Elöjönnek az érzelmek.Eduard és Abril szerelmesek.Laia megvetést érez és bosszút esküszik.Mateu,aki szerette volna lezárni a tárgyalásokat,úgy tünik jól átlátja a helyzetet és felfedezte ki a feleös a tüzért.

193/67.rész
Abril és Eduard szerelmesek.A féltékeny Laia elökésziti bosszúját.A regény dijra van felterjesztve,s az atya helyett Agustina jegyzi.

193/68.rész
Laia engesztethetlenül folytatja Eduard ostromát.A férfi visszautasitása "felrobbantja".Agustina megnyeri a dijat a regényért.

193/69.rész
Laia bejelentése megteszi a hatását.Eduardot elbocsátják é az egész vidék ellene fordul.De nem minkenki hisz Laianak.

193/70.rész
Mateu kidobja Eduardot a házból,aki igy nem fog találni munkát az egész vidékenAbril tudni akarja az igazat.

193/71.rész
Eduard megoldást keres,de nem áll mellette senki.Llorenç sokkal betegebb,mint ahogy bárki gondolná.

193/72.rész
Llorençnek 2 hónapja van.Ez megviseli Pilart.Eduardnak el kell hagynia a vidéket,de Abril nem akarja,hogy egyedül menjen.Raimonra minden oldalról nyomást gyakorolnak.

193/73.rész
Mateu mindemellett folytatja kis üzelmeit Llorenç-szel.De a férfi elmondja,hogy visszatért hozzá Pilar!Amadeu elkezd Laia után járni.

193/74.rész
Abril és Eduard készülnek elhagyni a vidéket.Abril szemrehányást tesz az apjának.mindenki erröl beszél.Eulàlia  szinre lép.

193/75.rész
Raimon kiáll Eduard és Abril mellett.Szembeszáll a családdal.Fèlix  visszatérése rossz elöjel.

193/76.rész
Raimon felajánlja a Mont-Taber-t Eduardnak és ö Roger-vel nekilát a dolgoknak.Fèlix fenyegetözik.Megismerjük Marçal titkát és Laia tovább folytatja a tervét.